Salaris

Indien je als huisarts een eigen praktijk hebt, is je salaris afhankelijk van de praktijkomvang. Van de inkomsten uit je praktijk (afkomstig van zorgverzekeraars) moet je dan wel de huur of hypotheek van je praktijkpand, de medische apparatuur en één of meerdere doktersassistenten/ praktijkmedewerkers betalen. Gemiddeld heeft een zelfstandig gevestigd huisarts een norminkomen van ongeveer € 96.000,- per jaar.

In een huisartsenpraktijk of gezondheidscentrum begint het bruto salaris minimaal bij zo'n € 3.620,- per maand en kun je doorgroeien tot een salaris van ruim € 5.500,-.

De precieze hoogte van je salaris is afhankelijk van je leeftijd en het aantal dienstjaren. Nacht- of weekenddiensten horen bij je werk: daarvoor ontvang je een onregelmatigheidstoeslag.

Dit zijn salarisindicaties voor 2016.

 

Reacties


RE: School

29/07/2016 | Redactie YouChooz

Hallo Anoniem,

Beide routes kan, je zult alleen wel enkele vakken op VWO-niveau moeten hebben afgerond.
Om toegelaten te...
Lees verder


School

27/07/2016 | Anoniem

Ik wil huisarts worden maar ik die nu havo wat is het beste voor mij na havo opleiding naar hbo gaan en dan wo of vwo en dan naar de wo


Vraagje?

31/03/2016 | Elinek

Hallo ik ben eline en doe nu havo zijn er voor havo ook huisarts opleidingen?
Alvast Bedankt!☺


Aanvullingen, suggesties of wil je gewoon even vertellen hoe leuk dit beroep of deze opleiding is? Laat hier je reactie achter!