Filmpjes

Wil je een goed beeld krijgen van zorg, welzijn en sport? Bekijk de films!

De films openen in een nieuw venster.

Filmpjes over opleidingen

Wat komt er allemaal kijken bij een opleiding? Hoe ziet een schooldag eruit? Wat is de verhouding tussen theorie en praktijk?

 

Zorgopleidingen

Films over beroepen

Films over werkvelden

Initiatiefnemers

De film Alfahulp/huishoudelijke hulp is gemaakt op initiatief van thuiszorgorganisatie Pantein. De beroepenfilm Apothekersassistent is gemaakt door KNMP (Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie) en de SBA (Stichting Bedrijfsfonds Apotheken). De film Ergotherapeut is gemaakt voor de Hogeschool Rotterdam.

 

De beroepenfilms Verzorgende-IG, Kraamverzorgende en Thuisbegeleider zijn gemaakt op initiatief van ActiZ.

 

De beroepenfilms Psychiater, Activiteitenbegeleider, Woonbegeleider en Verpleegkundige specialist zijn aangedragen via GGZ Nederland door GGzE, Kwintes en Parnassia Groep.


De beroepenfilms horen, zien, spreken, bewegen zijn gemaakt op initiatief van de Dutch HealthTec Academy.

De beroepenfilm MBB'er is gemaakt op initiatief van Hogeschool Inholland.


De beroepenfilm Podotherapeut is gemaakt op initiatief van NVvP.

 

De beroepenfilms van de medische beroepen zijn gemaakt op initiatief van KNMG. De specialist ouderengeneeskunde is afkomstig van Verenso.

De overige beroepenfilms zijn gemaakt op initiatief van voormalig kenniscentrum Calibris.

 

De werkveldenfilm thuiszorg, kraamzorg, verpleeg- en verzorgingshuizen zijn gemaakt op initiatief van de Stichting A+O VVT (Arbeidsmarkt- en Opleidingsbeleid Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg).

 

De werkveldenfilms jeugdzorg, kinderopvang en welzijn zijn gemaakt op initiatief van FCB, dienstverlenen in arbeidsmarktvraagstukken.

 

De werkveldenfilm gehandicaptenzorg is gemaakt op initiatief van VGN, Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland.

 

De filmpjes van de ambulancechauffeur, ambulanceverpleegkundige en verpleegkundig centralist en zorgambulancebegeleider zijn gemaakt door Ambulancezorg Nederland (AZN). Ze zijn ontwikkeld voor de campagne 'De mensen van de ambulance' om mensen beter te informeren over de ambulancezorg, zodat ze meer begrip krijgen voor het werk en de hulpverleners. Ook de werkveldenfilm ambulancezorg is gemaakt op initiatief van de campagne 'De mensen van de ambulance'. 

 

De beroepenfilm Technische Geneeskunde is gemaakt op initiatief van Universiteit Twente. 

 

De films Verpleegkunde HBO, Eerstelijnszorg, Wijkverpleegkundige en master Digitale Innovatie in zorg en welzijn zijn in opdracht gemaakt van Regioplus voor de Week van Zorg en Welzijn 2016.