Kosten

Kosten 2016/2017
Voor de beroepsbegeleidende leerweg van MBO-opleidingen op niveau 3 en 4 is het cursusgeld wettelijk vastgesteld op € 573,- per leerjaar. Dit hoef je alleen te betalen als je bij de start van het cursusjaar 18 jaar of ouder bent. Dus ben je jonger, dan betaal je niets.

Het lesgeld voor de beroepsopleidende leerweg is € 1.137,-. Dit hoef je alleen te betalen als je bij de start van het cursusjaar 18 jaar of ouder bent. Dus ben je jonger, dan betaal je niets.

Daarnaast heeft iedere opleiding nog een eigen kostenplaatje. Zo komen er kosten bij voor boeken, ander onderwijsmateriaal en eventuele excursies.

Vergoeding
Als je de opleiding via de beroepsopleidende leerweg volgt, kun je in aanmerking komen voor studiefinanciering. Als je nog geen 18 jaar bent, komen je ouders in aanmerking voor een tegemoetkoming in de schoolkosten.

Ga jij de opleiding via de beroepsbegeleidende leerweg volgen? Je hebt in dat geval geen recht op studiefinanciering, maar kunt wel een leerlingsalaris van je werkgever ontvangen. Het is zelfs mogelijk dat je leerbedrijf de kosten van je opleiding betaalt!

Lees meer over studiefinanciering en Tegemoetkoming in de Schoolkosten. Je vindt ook informatie op de site van DUO: www.duo.nl.


Een andere opleiding?
Je kunt deze opleiding ook volgen via een particulier opleidingsinstituut. Als je voor zo'n onderwijsinstelling kiest, heb je geen recht op Studiefinanciering.

De kosten van deze opleidingen zijn verschillend: voor meer informatie kun je daarom het beste contact opnemen met het opleidingsinstituut (zie waar).
 

Reacties


lhno

19/11/2014 | ingrid de bakker

Ik heb een diploma LHNO afstudeer richting verzorgende beroepen, met wat staat dit gelijk?


Mag beginnen aan opleiding Verzorgende

07/08/2014 | Jacob

Joepie heb deze week te horen gekregen van mijn werkgever dat ik een verkorte opleiding Verzorgende IG mag gaan volgen.
Ik heb 5 jaar...
Lees verder


kraamhulp

29/01/2014 | sanne-merlijn

Ik wilde even reageren op de opleiding tot het volgen van kraamhulp??
Wij nl geen kraamhulp maar kraamverozrgende.dat woord hulp vind ik zo...
Lees verder


Aanvullingen, suggesties of wil je gewoon even vertellen hoe leuk dit beroep of deze opleiding is? Laat hier je reactie achter!