Associate degree

Associate degree

Je wilt je graag verder ontwikkelen maar nog vier jaar studie zie je niet zo zitten? Dan is een Associate degree misschien wel wat voor jou.

Studieduur
De Associate degree (Ad) is een landelijk erkend tweejarig programma op HBO-niveau. Een Ad-programma wordt afgesloten met een wettelijke graad: de Associate degree. Wanneer je je Ad-diploma binnen hebt, is het mogelijk door te stromen naar de bijpassende HBO-bacheloropleiding. Je start dan in het derde jaar. 

Ad-programma’s zijn er in verschillende studierichtingen, waaronder onderwijs, gedrag en maatschappij, en gezondheidszorg. Wat denk je van de opleidingen Management in de Zorg en Sport, Gezondheid & Management? Nog niet alle hogescholen bieden Ad-programma’s aan. Informeer eens bij de hogeschool van jouw keuze. 

Heb je een MBO-opleiding op niveau 4 afgerond, dan kun je een relevant Associate-degreeprogramma volgen. De opleiding past prima bij mensen die praktisch zijn ingesteld. Tijdens je studie werk je aan praktijkopdrachten, vaak samen met je medestudenten. 

Ervaring in het werkveld
Een Ad-programma is ook geschikt voor mensen die al werken. Vaak kost een vierjarige opleiding te veel tijd en energie naast een baan. In twee jaar tijd kunnen werkenden een Ad-diploma halen. 

Financiering
Ook als je een Associate-degreeprogramma volgt, heb je recht op studiefinanciering. Natuurlijk moet je wel aan de gebruikelijke eisen voldoen. 

Toekomst
Met een Ad-diploma kun je nog verder doorstuderen. De Ad sluit goed aan op het derde jaar van de bijpassende HBO-opleiding. En wil je na je Ad-programma gaan werken? Er is zeker behoefte aan mensen met een diploma tussen MBO-4 en HBO-niveau in. Goede kansen op een baan dus!

Vind een Associate degree-opleiding.


Zie ook:

www.deassociatedegree.nl
Studiefinanciering
Onderwijsinstellingen vinden