Beroep Activiteitenbegeleider

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Beroep Activiteitenbegeleider

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Tijdens je loopbaan kun je in veel soorten instellingen en organisaties gaan werken en je inzetten voor vele soorten cliënten, buurtbewoners en mensen voor wie je activiteitenbegeleider of begeleider dagbesteding bent. Door de keuze van je werkplek kun je zeer veel afwisseling in je loopbaan creëren!

Ook kun je als activiteitenbegeleider of begeleider dagbesteding op verschillende niveaus werken. Denk bijvoorbeeld aan een functie als:
- arbeidsbegeleider of jobcoach (het begeleiden van mensen op de werkvloer)
- trajectbegeleider (arbeidsrehabilitatie)
- coördinator vrijwilligerswerk
- leidinggevende (manager welzijn, teamleider of zorgmanager)
- dagbestedingscoach (het begeleiden van verzorgers en vrijwilligers)

Weinig activiteitenbegeleiders zijn eigen baas, vrijwel allemaal werken ze in loondienst.

Is er werk?
De vraag naar activiteitenbegeleiders is voldoende. Positief is dat je als acitiviteitenbegeleider bij meerdere instellingen en organisaties kan werken, hierdoor is de kans op werk een stuk gunstiger!

Benieuwd naar de kans op een baan, stage, leerbaan? Zoek op je MBO-opleiding en ontdek het per regio op www.s-bb.nl/kans.

Werken aan je eigen loopbaan
Ben je op zoek naar een baan of een nieuwe functie en kun je daarbij hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij het oppimpen van je cv, het ontdekken van je talenten en het vinden van een beroep dat bij jou past? Ga dan naar: www.sociaalwerk-werkt.nl/ontwikkelen-voor-je-toekomst/profileer-jezelf

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.