Beroep

Ambulancechauffeur

Als ambulancechauffeur vervoer je patiënten van en naar het ziekenhuis. Vaak ben je de eerste hulpverlener ter plaatse en verricht je koelbloedig medisch-assisterende handelingen.

Ook kun je instromen op de zorgambulance. Dan verricht je geen medisch-assisterende handelingen, maar ben je verantwoordelijk voor het transport van mensen die niet zelf meer in de auto naar het ziekenhuis kunnen of vanuit het ziekenhuis naar een andere plek worden gebracht.

Soms raas je met grote spoed door het verkeer: dan moet je rustig en geconcentreerd kunnen blijven. Als ambulancechauffeur ben jij perfect op de hoogte van wegopbrekingen en rommelmarkten, zodat je niet vast komt te zitten als je snel ergens moet zijn.

Je doet je werk in dienst van een RAV.

Nieuwsgierig hoe een werkdag van een ambulancechauffeur eruit ziet? Voor de nieuwe campagne 'De mensen van de ambulance' is hier een filmpje over gemaakt. Zie verder op deze pagina.

Het filmpje is gemaakt door Ambulancezorg Nederland (AZN). Het is ontwikkeld voor de campagne 'De mensen van de ambulance'.

Filmpje gemaakt door vlogger Thomas van Grinsven in het kader van de Week van Zorg en Welzijn 2018.