Beroep Ambulancechauffeur

Past het bij je?

Omdat je in het verkeer werkt, moet je over een goede reactiesnelheid beschikken en ver vooruit blijven kijken. Je moet snel in kunnen schatten wat je medeweggebruikers gaan doen. Onder grote tijdsdruk moet je bovendien rustig en geconcentreerd blijven.

In de contacten met de centrale post, de verpleegkundige, patiënten en hun familie kun je doortastend en tactvol optreden. Het is daarbij belangrijk dat je over een goed inlevingsvermogen beschikt en de patiënt en de geëmotioneerde familieleden of omstanders op hun gemak kunt stellen.

Als ambulancechauffeur moet je stevig in je schoenen staan, vooral wanneer je te maken krijgt met ernstige ongevallen.

Verder is het belangrijk dat je kunt samenwerken met andere hulpverleners, zoals politie en brandweer.

Je vindt het niet erg om op onregelmatige tijden te werken, want ambulancechauffeurs zijn op alle tijden van de dag nodig. Ook komt het voor dat je dienst uitloopt. In een noodsituatie blijf je aanwezig, ook al is je dienst eigenlijk afgelopen. Flexibiliteit is dus een vereiste.

Verder heb je technisch inzicht en werk je nauwgezet. Bij het controleren van de ambulance en de apparatuur ga je nauwkeurig te werk.

Kortom, wat je nodig hebt is:
- doortastendheid
- snel reactievermogen
- een goed inlevings- en inschattingsvermogen
- stevige schoenen
- goede communicatieve eigenschappen
- flexibiliteit

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.