Beroep Ambulanceverpleegkundige

Past het bij je?

In veel gevallen waarin ambulancevervoer nodig is, komt het voor dat betrokkenen in paniek zijn of dat je in een chaotische situatie terecht komt. De tijdsdruk waaronder je werkt is vaak groot en je komt in aanraking met stervende of zwaargewonde mensen. Als ambulanceverpleegkundige moet je daarom stressbestendig zijn, de ernst van situaties kunnen inschatten en handelend kunnen optreden.

Je moet snel belangrijke beslissingen kunnen nemen, bijvoorbeeld over de tijd waarin de chauffeur in het ziekenhuis moet zijn. Daarnaast werk je nauwkeurig en moet je niet zelden risicovolle handelingen uit kunnen voeren, die alleen voorbehouden zijn aan ambulanceverpleegkundigen. De laatstgenoemde eigenschappen heb je nodig om de juiste verpleegkundige zorg te kunnen verlenen.

Goed kunnen samenwerken met collega’s (ook van andere hulpverleningsdiensten) is van belang omdat je elkaar niet in de weg mag lopen. Ook kun je je verplaatsen in de patiënt, goed luisteren en toon je begrip voor de mensen die bij de patiënt horen.

Je vindt het niet erg om op onregelmatige tijden te werken, want ambulanceverpleegkundigen zijn op alle tijden van de dag nodig. Flexibiliteit is dus een vereiste.

Kortom, wat je nodig hebt is:
- stressbestendigheid
- snel beslissingen kunnen nemen
- handigheid
- flexibiliteit
- inlevingsvermogen
- communicatieve vaardigheden

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.