Beroep Ambulant begeleider gehandicaptenzorg

Past het bij je?

Als ambulant begeleider moet je stevig in je schoenen staan, want je hebt een verantwoordelijk beroep. Je moet het leuk vinden om met mensen te werken met een beperking (gehandicapten) of ontwikkelingsachterstand.

Werk je in gezinsverband? Dan is duidelijke communicatie erg belangrijk. Ook moet je zelfstandig kunnen werken, omdat je alleen (dus zonder collega’s) in het gezin werkt. Je ziet andere hulpverleners wel als je met ze overlegt over je cliënten. Het is dan belangrijk dat je als team kunt functioneren.

Als ambulant begeleider kun je te maken krijgen met moeilijke situaties, zoals een druk gezin of een cliënt die het niet naar zijn zin heeft op de werkplek. Of een bewoner die het aan de stok heeft met een medebewoner. Je moet dan beschikken over een gezonde dosis inlevingsvermogen om de situatie van verschillende kanten goed te kunnen inschatten. Er wordt dan van jou verwacht om een passende oplossing te bedenken en deze duidelijk te communiceren naar de ouders en/of cliënt. Voor de juiste oplossing is soms heel wat overtuigingskracht nodig!
 

Kortom, wat je nodig hebt is:
- verantwoordelijkheidsgevoel
- overtuigingskracht
- zelfstandigheid
- inlevingsvermogen
- goede communicatieve vaardigheden

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.