Beroep Apotheker

Past het bij je?

Beroep Apotheker

Past het bij je?

Als apotheker ben je in de eerste plaats een zorgverlener die het belang van de patiënt centraal stelt. Met je geneesmiddeldeskundigheid kun je in de hele farmaceutische keten werkzaam zijn, van het ontwerp en de productie tot het ter hand stellen en begeleiden van het gebruik van een geneesmiddel. Je beslissingen neem je echter altijd met oog voor verwachtingen en ervaringen die de patiënt heeft.

Als apotheker beschik je over goede communicatieve en samenwerkingsvaardigheden. Je weet helder uit te leggen hoe de cliënt zijn geneesmiddelen dient te gebruiken, maar kunt ook goed samenwerken met artsen en verpleegkundigen of bijvoorbeeld zorgverzekeraars en geneesmiddelenfabrikanten.

Je beschikt over organisatorische en leidinggevende kwaliteiten. Deze zijn nodig om in je beroepsuitoefening leiding te geven aan apothekersassistenten, ondersteunende medewerkers, bezorgers en soms administratief personeel.

Tenslotte is het van belang dat je nauwkeurig werkt vanuit een wetenschappelijke basis. Als apotheker interpreteer en controleer je voorgeschreven recepten voor het individu werk je aan de verbetering van de farmaceutische zorg in brede zin.

Kortom, je beschikt over:
- farmaceutische deskundigheid

- goede communicatieve en samenwerkingsvaardigheden

- organisatorische en leidinggevende kwaliteiten
- professionele, kritische en zorgvuldige attitude

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.