Beroep Apothekersassistent

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Beroep Apothekersassistent

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Als apothekersassistent werk je meestal in loondienst, onder de verantwoordelijkheid van een apotheker of een huisarts. Je hebt als apothekersassistent verschillende doorgroeimogelijkheden, bijvoorbeeld naar de functie coördinerend apothekersassistent of teamleider. Gedurende je loopbaan kun je ook in de farmaceutische industrie of in een groothandel gaan werken.

Mogelijkheden tot verder studeren zijn er ook: je kunt je in de avonduren bijscholen, waardoor je je meer kunt toeleggen op patiëntenzorg, ziektebeelden en voorlichting & communicatie. Bij de Stichting Bedrijfsfonds Apotheken (SBA) kun je uit meer dan 50 verschillende cursussen of trainingen kiezen.

Er zijn ook HBO-opleidingen die je kunt gaan volgen. Farmakunde wordt aan de Hogeschool Utrecht gegeven. Ontdek ook de HBO-opleiding Farmaceutisch Consulent of de post HBO-opleiding Management in de Zorg.

Je kunt ook overstappen naar een andere assistentenfunctie, zoals tandartsassistent of doktersassistent. Daarvoor heb je wel extra scholing nodig.

Zie ook:
Extra info

Is er werk?
De vraag naar apothekersassistenten is groter dan het aanbod (SBB, 2019).

Benieuwd naar de kans op een baan, stage, leerbaan? Zoek op je MBO-opleiding en ontdek het per regio op www.s-bb.nl/kans.

Kans op werk per regio
Benieuwd naar de kans op een baan? Zoek op je MBO-opleiding en ontdek het per regio op kansopwerk.nl.

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.