Beroep Arts-microbioloog

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Beroep Arts-microbioloog

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Als arts-microbioloog zit je al bijna aan de top van je carrière. Je hebt lang gestudeerd en gewerkt om zover te komen. Om bij te blijven moet je ook elk jaar verplicht een aantal bijscholingscursussen volgen.

Er is nog een aantal mogelijkheden om je loopbaan een andere wending te geven. Bijvoorbeeld door naast je werk als arts-microbioloog leidinggevende, bestuurs- of directiefuncties te vervullen. Maar je kunt ook wetenschappelijk onderzoek gaan doen.

Werk je in een groot laboratorium? Je kunt dan een managementfunctie krijgen. In dat geval ben je verantwoordelijk voor de financiën, personeelsbeleid, aanschaf van nieuwe apparatuur en overige organisatorische kwesties. Als je juist in een klein laboratorium werkt waar je de enige arts-microbioloog bent, vervul je deze managementtaken sowieso.

Is er werk?
Voor arts-microbioloog wordt de instroom in de opleiding vooraf bepaald. Dit zorgt ervoor dat er voor een afgestudeerd arts-microbioloog voldoende werk is. Per jaar zijn er er zo'n 17 opleidingsplaatsen.

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.