Beroep Arts-microbioloog

Welke opleiding kun je volgen?

Beroep Arts-microbioloog

Welke opleiding kun je volgen?

Om arts-microbioloog te kunnen worden start je met de universitaire opleiding:

Daarna kun je gaan solliciteren voor een opleidingsplaats bij een opleidingsinstituut. Dit is gewoonlijk een laboratorium in een groot of academisch ziekenhuis. Deze specialisatie duurt nog eens vijf jaar.

Tijdens je opleiding besteed je ongeveer een jaar aan het aanleren van de praktische kant van het laboratoriumonderzoek. Daarnaast houd je je bezig met onderwerpen als virologie, moleculair onderzoek, parasitologie, schimmels, statistiek en openbare gezondheidszorg.

Je werkt tijdens je specialisatie onder leiding van een arts-microbioloog die als opleider is erkend door de (landelijke) Medisch Specialisten Registratie Commissie. Het betreft een specialisatie waarbij je het werk doet van een arts-microbioloog, zodat je al doende leert. Dit geldt overigens voor alle specialismen. Afhankelijk van de opgedane ervaring mag je steeds meer en ga je steeds zelfstandiger werken.

Wil je meer weten over deze specialistische vervolgopleiding? Kijk dan eens op de website van het KNMG: Over beroepskeuze.