Beroep Begeleider pleegzorg (jeugdzorgwerker)

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Je kunt opleidingen of cursussen volgen om te groeien in je vakgebied. Bijvoorbeeld cursussen om je te bekwamen in ouderbegeleiding. Op de sites van Pleegzorg Nederland en Jeugdzorg Nederland vind je meer informatie over scholing. Kijk voor het webadres bij Extra info.

Je kunt je verder ontwikkelen in de richting van een leidinggevende functie of het beroep bemiddelaar pleegzorg (medewerker werving, selectie en bemiddeling pleegzorg). Lees hierover meer:

Is er werk?
Afgelopen jaar hebben aanzienlijk minder mensen informatie over pleegzorg opgevraagd dan het jaar ervoor. Overigens blijft de instroom van pleegouders wel hoger dan de uitstroom (Pleegzorg Nederland, 2019). Onder meer om deze reden is er voldoende vraag naar pleegzorgmedewerkers die begeleiding geven.

Werken aan je eigen loopbaan
Ben je op zoek naar een baan of een nieuwe functie en kun je daarbij hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij het pimpen van je cv, het ontdekken van je talenten en het vinden van een beroep dat bij jou past? Ga dan naar: https://loopbaanplein.fcb.nl/.

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.