Beroep Biomedisch wetenschapper

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Beroep Biomedisch wetenschapper

Hoe ziet je loopbaan eruit?

In het begin van je carrière zal je een assisterende onderzoeksfunctie hebben. Als je meer ervaring op hebt gedaan, kun je doorgroeien naar een functie die zich meer richt op beleid, advies of management. Genoeg doorstroommogelijkheden dus!

Je kunt bij- en nascholingscursussen volgen. Je leert dan bijvoorbeeld meer over een andere functie en je kunt daarin terechtkomen. Als biomedisch wetenschapper kun je je namelijk ontwikkelen tot klinisch chemicus.

Is er werk?
De kans op een baan als biomedisch wetenschapper voor afgestudeerden is groot. De 21e eeuw is dé eeuw van de moleculaire biologie. Dat wil zeggen, het bestuderen van cellen op het kleinste niveau. Overal ter wereld worden er nieuwe onderzoeks- en onderwijsprogramma’s gestart. De verwachting is dat de vraag alleen nog maar verder zal toenemen. Het is dus een goed moment om aan het werk te gaan of een opleiding te volgen tot biomedisch wetenschapper!

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.