Beroep Biomedisch wetenschapper

Past het bij je?

Als biomedisch wetenschapper ben je zeer geïnteresseerd in hoe het menselijk lichaam precies werkt, zowel bij gezondheid als bij ziekte. Ook ben je nieuwsgierig naar de methoden en technieken van onderzoek en hoe ze worden gebruikt.

Je neemt niets zomaar aan. Jij wilt altijd weten waarom iets is zoals het is en hoe het werkt. Als biomedisch wetenschapper moet je zo’n kritische denker zijn! Je hebt een zeer zelfstandige functie.

Als wetenschapper heb je geleerd om wetenschappelijke taal te spreken, maar je kunt die ook vertalen voor een breed publiek. Je bent goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het werkveld. Je weet deze kennis goed te plaatsen en toe te passen. Communicatie en teamwork zijn binnen life sciences ook zeer belangrijk. In de praktijk communiceer je mondeling en schriftelijk met mensen uit andere vakgebieden, ook in het Engels. Je kunt namelijk in een team terecht komen met artsen, biologen en natuurkundigen.

Als biomedisch wetenschapper is je doel om de medische kennis verder te vergroten. Daarvoor heb je een brede wetenschappelijke belangstelling en een kritische instelling.

Kortom, wat je nodig hebt is:
- een nieuwsgierige houding
- communicatieve vaardigheden
- het vermogen om samen te werken
- een kritische instelling
- een sterk analytisch denkvermogen

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.