Beroep Casemanager dementie

Past het bij je?

Je hebt een grote verantwoordelijkheid omdat je alleen bij mensen thuis werkt en op een professionele manier een informele vertrouwensrelatie aangaat met cliënten en mantelzorgers. Deze verantwoordelijkheid moet je wel aankunnen. Om een vertrouwensrelatie op te bouwen moet je het leuk vinden om met ouderen te werken. Je moet goed kunnen luisteren naar je cliënten, behulpzaam zijn en kunnen aanvoelen hoe het met een cliënt gaat.

Je moet flexibel zijn, want de zwaarte en inzet van jouw werk is afhankelijk van de gezondheidstoestand van de cliënt en de behoefte van de mantelzorgers. Bij de zorg voor dementerende cliënten zijn er ook andere hulpverleners bij betrokken. Het is dan ook belangrijk dat je goed kunt communiceren, samenwerken en coördineren. Je moet namelijk een goede afstemming realiseren tussen de hulpverleners, mantelzorgers en cliënt.

Daarnaast is het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat. Je moet namelijk cliënten stimuleren zelf actief te blijven en de verantwoordelijkheid en regie te nemen.

Kortom, wat je nodig hebt is:
-    een groot verantwoordelijkheidsgevoel
-    stevige schoenen
-    goede omgang met ouderen
-    geduld
-    zelfstandigheid

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.