Beroep Chirurg

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Als chirurg zit je al bijna aan de top van je carrière. Je hebt lang gestudeerd om deze functie te krijgen. Wel kun je je gaan specialiseren in een kleiner vakgebied van de chirurgie, door bijvoorbeeld na je afstuderen nog een korte studie van twee jaar te volgen. Daarnaast moet je elk jaar verplicht een aantal bijscholingscursussen volgen.

Er is nog een aantal mogelijkheden om je loopbaan een andere wending te geven. Bijvoorbeeld door naast je werk als chirurg leidinggevende, bestuurs- of directiefuncties te vervullen. Maar je kunt ook onderzoek gaan doen of hoogleraar worden in een academisch ziekenhuis.

Is er werk?
Als je afgestudeerd bent als chirurg kun je gelijk aan de slag. Het aantal opleidingsplaatsen wordt elk jaar afgestemd op het aantal chirurgen dat in de komende jaren nodig is. Heb je dus een opleidingsplaats kunnen krijgen? Dan ben je na je afstuderen zo goed als verzekerd van een baan.

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.