Beroep Chirurg

Past het bij je?

Een goed chirurg beschikt over de juiste houding om een diagnose te stellen en in te schatten welke behandeling het meest geschikt is. Om deze ‘klinische blik’ te ontwikkelen, moet je intelligent, leergierig, creatief en volhardend zijn.

Chirurgie is alleen voor jou weggelegd als je secuur en geconcentreerd kunt werken, vaak voor een lange periode. Het is daarom van belang dat je gezond bent, zowel fysiek als mentaal. Ook moet je logisch kunnen redeneren en snel beslissingen kunnen nemen.

Een chirurg beschikt verder over natuurlijk leiderschap en goede communicatieve vaardigheden, zowel in de operatiekamer als daarbuiten. Een vriendelijke maar motiverende houding naar collega’s is onmisbaar. Dit geldt ook voor inlevingsvermogen in patiënten. Voor hen is een operatie vaak een ingrijpende gebeurtenis.

Als chirurg zie je graag een snel en positief resultaat van je werk. Helaas kom je soms voor teleurstellingen te staan. Daar moet je goed mee kunnen omgaan. Je bent namelijk eindverantwoordelijk voor de patiënten en je team.

Kortom, je beschikt over:
- intelligentie en doorzettingsvermogen
- een goede gezondheid, zowel fysiek als mentaal
- redenerend vermogen
- natuurlijk leiderschap
- goede communicatieve vaardigheden en inlevingsvermogen
- verantwoordelijkheidsgevoel

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.