Beroep Chirurgisch instrumentmaker

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Beroep Chirurgisch instrumentmaker

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Je kunt chirurgisch instrumentmaker worden nadat je één van de opleidingen aan de Leidse Instrumentmakersschool hebt afgerond. Deze opleidingen leiden je breed op, dus je kunt ook gaan werken in andere organisaties dan academische ziekenhuizen en particuliere medische werkplaatsen.

Bijvoorbeeld voor een werkplaats waar meetinstrumenten gemaakt worden in opdracht van onderzoeksinstituten. Zij hebben meetinstrumenten nodig die gebruikt kunnen worden voor natuurkundig wetenschappelijk onderzoek.

Maar ook in het bedrijfsleven zijn instrumentmakers welkom. Als instrumentmaker kun jij namelijk een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van nieuwe producten of productiemethoden. En daar is volop behoefte aan!

Als je in een grote werkplaats werkt, kun je overigens ook doorgroeien naar een leidinggevende functie zoals chef van de afdeling. Vaak zijn daarvoor aanvullende opleidingen en een aantal jaren ervaring nodig.

Het is ook mogelijk om je eigen bedrijf te beginnen.

Is er werk?
Er is voldoende werk voor chirurgisch instrumentmakers, zo is vaak de vraag groter dan het aanbod.

Kans op werk per regio
Benieuwd naar de kans op een baan? Zoek op je MBO-opleiding en ontdek het per regio op kansopwerk.nl.

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.