Beroep Combinatiefunctionaris

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Beroep Combinatiefunctionaris

Hoe ziet je loopbaan eruit?

De overheid vindt het steeds belangrijker dat scholen, sport en cultuur met elkaar in verbinding komen te staan. Jij kunt hier als combinatiefunctionaris aan bijdragen. Het aantal beschikbare banen voor combinatiefunctionarissen groeit nog steeds.

Als combinatiefunctionaris ben je werkzaam in verschillende sectoren. Bijvoorbeeld bij een school en bij een buitenschoolse opvang. Omdat je als combinatiefunctionaris veel ervaring opdoet in verschillende sectoren, kun je makkelijk doorgroeien in een gewenste richting.

Je kunt bijvoorbeeld in jouw functie als combinatiefunctionaris de leerlijn tussen binnen- en buitenschoolse activiteiten verbeteren en ervoor zorgen dat de leerstof op elkaar aansluit. Doordat je de kinderen vaak in verschillende omstandigheden ziet, kun je bovendien de ontwikkelingskansen van kinderen vergroten en uitval helpen voorkomen.

Buurtsportcoach
Binnen de functie combinatiefunctionaris heb je ook de functie buurtsportcoach. De buurtsportcoach verbindt sport en bewegen met andere sectoren als welzijn, kinderopvang of jeugdzorg.

Is er werk?
Het vraag naar combinatiefunctionarissen is niet groot, maar het aanbod is ook gering. Hierdoor zijn de baankansen voor het beroep combinatiefunctionaris goed. Ook heeft dit beroep goede doorgroeimogelijkheden zoals de functie buurtsportcoach. Hierbij maak je een verbinding tussen sport en beweging en andere sectoren, zoals onderwijs, zorg, welzijn, bedrijfsleven, jeugdzorg en kinderopvang.

Werken aan je eigen loopbaan
Ben je op zoek naar een baan of een nieuwe functie en kun je daarbij hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij het oppimpen van je cv, het ontdekken van je talenten en het vinden van een beroep dat bij jou past? Ga dan naar: www.sociaalwerk-werkt.nl/ontwikkelen-voor-je-toekomst/profileer-jezelf

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.