Beroep Combinatiefunctionaris

Wat ga je doen in dit beroep?

Beroep Combinatiefunctionaris

Wat ga je doen in dit beroep?

Als combinatiefunctionaris ben je aan het werk bij 1 werkgever en probeer jij ervoor te zorgen dat scholen, sport en/of cultuur met elkaar samenwerken. Hoe jouw werk als combinatiefunctionaris eruit gaat zien is afhankelijk van de sectoren waarin jij aan de slag gaat.

Binnen de functie combinatiefunctionaris heb je ook de functie buurtsportcoach. Deze buurtsportcoach verbindt sport en bewegen met bijvoorbeeld welzijn, kinderopvang of jeugdzorg. Je werkt niet alleen met kinderen en jongeren. Je bent er ook voor mensen boven de 18.

Tijdens je werk organiseer je sportactiviteiten, culturele activiteiten en evenementen. Als je bijvoorbeeld aan de slag gaat als combinatiefunctionaris in de kinderopvang kun je op een basisschool werkzaam zijn als onderwijsassistent(e) én buitenschoolse activiteiten organiseren voor de kinderen. Ook kun je als combinatiefunctionaris gymles geven op een middelbare school en daarnaast voetbalwedstrijden bij een schoolsportvereniging organiseren.

Leg jij liever de verbinding tussen scholen en de cultuursector? Dan organiseer jij als combinatiefunctionaris culturele activiteiten en workshops op scholen en op verenigingen. Door jouw werk als combinatiefunctionaris wordt de stap kleiner voor kinderen, jongeren en hun ouders om lid te worden van een sportvereniging of bijvoorbeeld een muziekschool.