Beroep Dermatoloog

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Beroep Dermatoloog

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Als dermatoloog zit je zo goed als aan de top van je carrière. Je hebt lang gestudeerd om deze functie te krijgen. Wel kun je je gaan specialiseren in een kleiner vakgebied van de dermatologie, zoals geslachtsziekten (venerologie) of spataderen (flebologie). Je moet je elk jaar verplicht laten bijscholen middels cursussen en congressen.

Er zijn nog een aantal mogelijkheden om je loopbaan een andere wending te geven. Bijvoorbeeld door naast je werk als huidarts leidinggevende-, bestuurs- of directiefuncties te vervullen. Maar je kunt ook onderzoek gaan doen of hoogleraar worden in een academisch ziekenhuis.

Is er werk?
Als je afgestudeerd bent als dermatoloog kun je gelijk aan de slag. Er is een behoorlijk tekort aan deze specialisten. Heb je dus een opleidingsplaats kunnen krijgen? Dan ben je na je afstuderen zo goed als verzekerd van een baan.

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.