Beroep Deskundige infectiepreventie

Past het bij je?

Je krijgt te maken met heel veel verschillende mensen. Medewerkers, leidinggevenden, directie en patiënten. Je moet dus goed met mensen om kunnen gaan.

Als deskundige infectiepreventie adviseer je medewerkers over de richtlijnen en maatregelen die van belang zijn om zowel infecties bij patiënten te voorkomen als de medewerkers te beschermen. Dit betekent dat je nogal eens wat op- of aanmerkingen moet maken en over overtuigingskracht moet beschikken. Hiervoor moet je sterk in je schoenen staan!

Om inzicht te krijgen in hoe vaak infecties voorkomen en wat het effect van genomen maatregelen is, verzamel je gegevens, doe je onderzoek en maak je hiervan rapportages. Je moet je dus zowel mondeling als schriftelijk goed uit kunnen drukken in de Nederlandse, maar ook in de Engelse taal.

Op het gebied van infecties en infectiepreventie vindt zowel nationaal als internationaal veel onderzoek plaats. Op basis hiervan worden regelmatig nieuwe richtlijnen vastgesteld. Als ziekenhuishygiënist verdiep je je in deze ontwikkelingen en zoek je voortdurend nieuwe middelen en manieren om effectief beleid in te voeren. Je moet het dus leuk vinden om je in diverse onderwerpen te verdiepen.

Kortom, wat je nodig hebt is:
- goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden
- stevige persoonlijkheid
- overtuigingskracht
- interesse in onderzoek en het verbeteren van werkprocessen
- goede beheersing van de Engelse taal

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.