Beroep Diëtist

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Beroep Diëtist

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Er zijn in Nederland bijna 4.800 diëtisten. Zij werken in verschillende sectoren van de gezondheidszorg, zowel in loondienst als zelfstandig.

De Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) heeft momenteel ruim 2.550 leden. Dit is inclusief ruim 100 aspirant-leden (studenten Voeding en Diëtetiek). Beroepsvereniging NVD behartigt de belangen van alle diëtisten. Daarnaast is er de Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN), speciaal voor zelfstandig gevestigde diëtisten. DCN heeft ruim 160 leden. Het totale aantal diëtisten in Nederland is natuurlijk wel groter dan het aantal leden van de beroepsverenigingen.

Binnen de sector kun je nog doorgroeien: je kunt bijvoorbeeld leiding gaan geven aan een afdeling Diëtetiek in een ziekenhuis, verpleeghuis of woonzorgcentrum.

Speelt er een complexe zorgvraag in jouw vakgebied en wil jij bijdragen aan de oplossing? Volg dan de Master Innovatie in Zorg en Welzijn. Je leert trajecten te bedenken en uit te voeren en daarmee zorgprocessen te verbeteren. 

Is er werk?
De kans op een baan als diëtist is groot. Zo kun je op veel plaatsen terecht, zijn er doorgroeimogelijkheden tot een leidinggevende functie en kun je je eigen bedrijf beginnen.

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.