Beroep Diëtist

Waar werk je?

Beroep Diëtist

Waar werk je?

Voeding speelt op heel veel gebieden een belangrijke rol. Diëtisten kunnen daarom op veel verschillende plekken aan de slag.

Je kunt dit beroep bijvoorbeeld als zelfstandig ondernemer uitoefenen. Dan heb je, net als een fysiotherapeut of huisarts, een eigen praktijkruimte.

Je kunt ook in verschillende instellingen gaan werken: in een ziekenhuis, verpleeghuis of woonzorgcentrum, bij gezondheidscentra, in de geestelijke gezondheidszorg, bij onderwijs- en onderzoeksinstellingen, bij een thuiszorgorganisatie of in de sportwereld. Ook kun je aan de slag bij een voorlichtingsbureau voor voeding zoals de Zuivelstichting of het Productschap voor Groente & Fruit, of bij een voedingsmiddelenbedrijf zoals Nutricia, Mona of Coberco.

Als diëtist in een instelling of met een eigen praktijk bezoek of ontvang je patiënten en cliënten en voer je overleg met andere deskundigen. De voedings- en dieetadviezen werk je uit in je kantoor, op de computer.

Als je voor de voedingsmiddelenindustrie werkt, kun je consumenten voorlichting geven over de producten van het bedrijf. Als het om dieetproducten gaat, bezoek je ook artsen en diëtisten om hen te informeren. Daarvoor reis je in de regio.

Ook als je voor een voorlichtingsbureau werkt, reis je in de regio. Je treedt bijvoorbeeld op als adviseur voor organisaties als de thuiszorg, bij GG en GD, voor industriële ondernemingen en bij groepspraktijken van huisartsen.

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland. Kijk op deze site bij werk vinden.

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!