Beroep Diëtist

Wist je dat…?

Beroep Diëtist

Wist je dat…?

eten - naast lekker en gezellig - ook belangrijk is voor je gezondheid? Door gezond te eten wordt het risico op het krijgen van chronische ziekten, zoals hart- en vaataandoeningen en diabetes verminderd. Ook heb je minder kans op bijvoorbeeld vitaminetekorten, darmproblemen en bloedarmoede.

er ook een beroep gewichtsconsulent bestaat? Dit word je met een korte opleiding bij bijvoorbeeld LOI. Je mag als gewichtsconsulent mensen met overgewicht begeleiden. Anders dus dan een diëtist, want als diëtist ben je ook bevoegd om mensen met gezondheidsproblemen zoals een verhoogd cholesterolgehalte, hypertensie en diabetes te behandelen.

in Engeland groenten speciaal met een kindersmaakje worden gemaakt? Gebleken is namelijk dat veel Britse kinderen één keer per jaar groenten aten: met kerst!

je wel bepaalde producten kunt aanbevelen, maar je geen reclame mag maken?

je met een huidplooimeter het vetgehalte van het lichaam meet?

mensen zonder verwijzing van de huisarts naar een diëtist kunnen gaan? De diëtist is in staat om te bepalen of de cliënt haar/zijn hulp nodig heeft. Of dat hij/zij toch beter naar een andere deskundige kan gaan. 

de effectiefste manier om blijvend af te vallen, een langdurig
programma van intensieve begeleiding is? Zo’n programma omvat niet alleen een dieet maar ook bewegingstherapie. Dat blijkt uit een studie van voedingswetenschappers van Wageningen Universiteit.