Beroep Ergotherapeut

Past het bij je?

Beroep Ergotherapeut

Past het bij je?

Je moet problemen van cliënten goed kunnen analyseren en vindingrijk en creatief zijn in het bedenken van aanpassingen die het probleem goed oplossen. Daarbij moet je kunnen inspelen op de wensen van de cliënt en goed zien wat wel en wat niet mogelijk is.

Je werkt voor en samen met mensen die vaak chronische, psychische en/of lichamelijke problemen hebben, die niet altijd op te lossen zijn. Daar moet je wel tegen kunnen.

Je hebt behoorlijk wat geduld. Je moet duidelijk uitleg kunnen geven en de cliënt kunnen motiveren en stimuleren om zo zelfstandig mogelijk te functioneren met zijn/haar handicap.

Je kunt goed zelfstandig werken, maar ook andere hulpverleners zoals de arts, fysiotherapeut, logopedist, wijkverpleegkundige of psycholoog zijn bij je werkzaamheden betrokken. Belangrijk is daarom ook dat je goed kunt samenwerken met andere beroepsbeoefenaren.

Kortom, wat je nodig hebt is:
- vindingrijkheid
- geduld
- plezier in samenwerking
- creativiteit

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.