Beroep Farmaceutisch consulent

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Beroep Farmaceutisch consulent

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Het beroep farmaceutisch consulent is nog in opmars. De functie is opgenomen in de cao Apotheken en bekend bij apothekers. Sinds 2008 werken farmaceutisch consulenten in de praktijk. 

Je kunt het beroep van farmaceutisch consulent uitoefenen in loondienst van een apotheek. Dit kan zijn in een openbare apotheek, een ziekenhuisapotheek of bijvoorbeeld een poliklinische apotheek. Ook kun je als farmaceutisch consulent nascholing van apothekersassistenten verzorgen. Je hebt als farmaceutisch consulent binnen een apotheek ook de mogelijkheid om door te stromen naar het beroep farmaceutisch manager.

Om je deskundigheid als farmaceutisch consulent op een aantoonbare en transparante manier op peil te houden, kun je je inschrijven in een kwaliteitsregister. Dit laat zien dat je over de juiste diploma's beschikt en in staat bent kwalitatief goede zorg te bieden volgens de huidig geldende normen. Ga voor mee info naar de website van Kwaliteitsregistratie en Accreditatie Beroepsbeoefenaren in de Zorg: www.kabiz.nl.

Is er werk?
Apotheken ontwikkelen zich snel van productgerichte organisaties naar organisaties waar individuele zorg voor de patiënt centraal staat. Vacatures voor farmaceutisch consulenten zullen in de toekomst steeds meer worden. Als farmaceutisch consulent zul jij je plek moeten veroveren in de apotheek.

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.