Beroep Farmakundige

Wat ga je doen in dit beroep?

Beroep Farmakundige

Wat ga je doen in dit beroep?

Het is geen apotheker. Het is geen apothekersassistente. Het is geen farmaceut en het is ook geen arts. Wat is de farmakundige dan wel? Het vak is erg breed. Je bent de schakel tussen verschillende ketens van de farmaceutische industrie. De farmakundige is een allrounder en weet van alles wel iets af. Daarom kun je ook snel je plek vinden in een bedrijf, instelling of project.

Als farmakundige heb je voldoende kennis over ziektebeelden en het menselijk lichaam. Je weet veel over medicijnen. Die kennis weet je toe te passen bij het opzetten van bijvoorbeeld een voorlichtingsprogramma voor een groep patiënten. Je weet ook voldoende over de logistieke processen rondom de geneesmiddelendistributie en houdt daar toezicht op.

Bovendien houdt de farmakundige zich bezig met voorlichting. Je ontwikkelt informatiecampagnes voor patiënten. Ook kun je voorlichting geven aan journalisten in de rol van PR-functionaris. Of je leidt informatieprojecten over bijvoorbeeld medicijnen, gericht op een brede doelgroep.

Omdat de gezondheidszorg en de farmaceutische sector altijd in beweging zijn, moet je de ontwikkelingen blijven volgen. Bijvoorbeeld op het gebied van: wetgeving, het zorgverzekeringstelsel, de overheid, kostenbeheersing en preventie in de zorg.