Beroep Fysiotherapeut

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Nederland telt circa 4.700 fysiotherapiepraktijken, waarin vaak meerdere fysiotherapeuten werkten. Je kunt als fysiotherapeut ook je eigen praktijk starten. Zo'n 20.000 fysiotherapeuten in Nederland zijn aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

Wanneer je eenmaal fysiotherapeut bent, zijn er diverse specialisatiemogelijkheden. Zo is er de master Verpleegkunde en Paramedische Beroepen en een master Fysiotherapie. Ook kun je bijvoorbeeld kinderfysiotherapeut, manueel therapeut of sportfysiotherapeut worden. Bovendien is het aan bepaalde universiteiten mogelijk met het diploma Fysiotherapie in te stromen in een verkorte opleiding Geneeskunde of te starten met de master Fysiotherapiewetenschap.

Veel fysiotherapeuten in Nederland kiezen ervoor om in de toekomst aan het werk te gaan in de manuele geneeswijze. Je kunt bijvoorbeeld een opleiding Osteopathie gaan volgen. De opleiding Osteopathie wordt aangeboden op College Sutherland in Amsterdam, op Flanders International College of Osteopathie of op International Academy of Osteopathy (IAO). Je wordt dan osteopaat.

Speelt er een complexe zorgvraag in jouw vakgebied en wil jij bijdragen aan de oplossing? Volg dan de Master Innovatie in Zorg en Welzijn. Je leert trajecten te bedenken en uit te voeren en daarmee zorgprocessen te verbeteren. 

Is er werk?
De vraag naar fysiotherapeuten is groot (UWV, 2018). Na je opleiding heb je daarom een grote kans op werk. 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.