Beroep Fysiotherapeut

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Nederland telt circa 4.700 fysiotherapiepraktijken, waarin vaak meerdere fysiotherapeuten werkten. Je kunt als fysiotherapeut ook je eigen praktijk starten. Zo'n 20.000 fysiotherapeuten in Nederland zijn aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

Wanneer je eenmaal fysiotherapeut bent, zijn er diverse specialisatiemogelijkheden. Zo is er de master Verpleegkunde en Paramedische Beroepen en een master Fysiotherapie. Ook kun je bijvoorbeeld kinderfysiotherapeut, sportfysiotherapeut of manueel therapeut worden. Als manueel therapeut richt je je op klachten aan het bewegingsapparaat die samenhangen met beperkingen in activiteiten en zich uiten in het neuromusculoskeletale domein (aandoeningen van de zenuwen en/of spieren en het skelet).

Bovendien is het aan bepaalde universiteiten mogelijk met het diploma Fysiotherapie in te stromen in een verkorte opleiding Geneeskunde of te starten met de master Fysiotherapiewetenschap.

Veel fysiotherapeuten in Nederland kiezen ervoor om in de toekomst aan het werk te gaan in de manuele geneeswijze. Je kunt bijvoorbeeld een opleiding Osteopathie gaan volgen. De opleiding Osteopathie wordt aangeboden op College Sutherland in Amsterdam, op Flanders International College of Osteopathie of op International Academy of Osteopathy (IAO). Je wordt dan osteopaat.

Is er werk?
De vraag naar fysiotherapeuten is groot (UWV, 2018). Na je opleiding heb je daarom een grote kans op werk. 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.