Beroep Gastouder

Past het bij je?

Beroep Gastouder

Past het bij je?

Om het werk als gastouder goed te kunnen doen, moet je van kinderen houden en je kunnen inleven in wat zij leuk vinden of wat hen bezighoudt. Je vindt het leuk om meerdere uren per dag met de kinderen om te gaan. Ook als ze druk zijn, veel lawaai maken tijdens het spelen of veel aandacht en verzorging nodig hebben.

Je kunt je dus goed aanpassen aan de kinderen, maar moet ook goed met de ouders kunnen omgaan. Je houdt rekening met hun opvattingen over de opvoeding van het kind.

Zelfstandig kunnen werken hoort ook bij dit beroep. Daarin ben je flexibel en creatief, want je moet er door de daginvulling voor zorgen dat de kinderen zich niet gaan vervelen.

Wil je slechts een deel van de dag gastouder zijn, dan kun je kiezen voor buitenschoolse opvang. Je hebt veel vrijheid als gastouder, vandaar dat het ook bij uitstek een geschikte baan is hen die een beperkt deel van de week willen werken.

Kortom, wat je nodig hebt is:
- veel liefde voor kinderen en inlevingsvermogen
- aandacht voor de ouders en hun opvoedingsideeën
- zelfstandigheid en verantwoordelijkheidsgevoel
- creativiteit en flexibiliteit
- ervaring met het opvoeden en verzorgen van kinderen

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.