Beroep Gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie

Past het bij je?

Natuurlijk vind je het leuk om met ouderen te werken. Met name als ze bijvoorbeeld dementie of andere psychische problemen hebben. Je vindt het een uitdaging om je in deze specifieke problemen van ouderen te verdiepen en deze aan te pakken.

Deze ouderen wonen meestal in een woonzorgvoorziening. Je vindt het leuk om hen te helpen bij hun persoonlijke verzorging en de invulling van hun dag. Een sociale instelling en een praktische aanpak komen daarbij goed van pas.

Als beginnend gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie heb je ruime werkervaring als verzorgende, vooral met ouderen met psychische problemen. Dit wordt ook wel pg-problematiek genoemd. Je bent een stabiele factor voor zowel de cliënt, je collega’s, mantelzorgers en vrijwilligers. Je weet goed de weg in de wirwar van organisaties, instellingen en regelgeving.

Wanneer je werkt met ouderen met een psychogeriatrisch probleem is het ook erg belangrijk dat je geduldig bent en hen rustig kunt assisteren bij hun dagelijkse bezigheden. Cliënten vinden een geduldige en duidelijke aanpak prettig.

Kortom, wat je nodig hebt is:
- een sociale instelling
- een praktische aanpak
- communicatietalent
- een stabiele persoonlijkheid
- overtuigingskracht
- geduld

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.