Beroep Gezinsondersteuner gehandicapten

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Als gezinsondersteuner werk je bij de gezinnen thuis. Bovendien werk je telkens bij verschillende gezinnen. Dat maakt het werk zeer afwisselend.

Ben je praktisch pedagogische thuishulp, dan kun je met bijscholing doorgroeien naar de functie praktisch pedagogische gezinsbegeleider.

Heb je inmiddels veel werkervaring opgedaan? Dan kun je misschien wel leidinggevende worden. Hiervoor bestaan verschillende cursussen.

Is er werk?
Jazeker! Het is de trend dat mensen met beperkingen (gehandicapten) of achterstand zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Als gezinsondersteuner draag je daaraan bij en zodoende komen er steeds meer vacatures.

Daarnaast verwacht de VGN (Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland) de komende jaren een tekort aan personeel op de arbeidsmarkt. Vooral in de gehandicaptenzorg zal er op lange termijn veel vraag zijn naar gediplomeerde medewerkers. Voor jou is dit dus een goed moment om te beginnen aan een opleiding, of te starten met een veelzijdige baan in de gehandicaptenzorg.

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.