Beroep Gynaecoloog

Past het bij je?

Beroep Gynaecoloog

Past het bij je?

Het vak van gynaecoloog kent veel leuke momenten. Bijvoorbeeld wanneer je toekomstige ouders het geslacht van hun baby vertelt. Of wanneer je gezonde kinderen (soms meerlingen) geboren ziet worden. De keerzijde is dat je met moeilijke situaties en acute problemen te maken krijgt: onvruchtbaarheid, een ernstige ziekte of een miskraam. Je moet onder druk kunnen presteren en stevig in je schoenen staan.

Je hebt als gynaecoloog een 24-uurs vak, waarbij je regelmatig voor verrassingen komt te staan. Het is noodzakelijk dat je dan snel reageert en beslissingen neemt.

De handen zijn de belangrijkste instrumenten van een gynaecoloog. Daarnaast kun je goed interpreteren wat je ziet op een echoscopie of tijdens operaties. Om de juiste diagnose te stellen, moet je kritisch en nieuwsgierig zijn.

Goede communicatieve vaardigheden zijn nodig in het contact met collega’s, patiënten en hun naasten.

Leergierigheid is vereist om de twaalfjarige studie te voltooien en daarna op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

Kortom, je beschikt over:
- het vermogen te presteren onder druk
- een stevige persoonlijkheid
- besluitvaardigheid
- een kritische en nieuwsgierige houding
- goede communicatieve vaardigheden
- leergierigheid

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.