Beroep Hart/long chirurg

Past het bij je?

Om hart/long chirurg te kunnen worden moet je over een goede fijne motoriek beschikken en handig zijn: tenslotte moet je heel secuur kunnen werken. Ook moet je heel kritisch en nieuwsgierig zijn om de goede diagnoses te kunnen stellen. Je moet jezelf voortdurend af vragen of je weer zo zou handelen of voor een andere aanpak zou kiezen.

Tijdens je werk maak je naast veel mooie momenten soms ook trieste dingen mee. Mensen die op de operatietafel overlijden, mensen die je mee moet delen dat hun situatie uitzichtloos is. Je moet als hart/long chirurg dus stevig in je schoenen staan om daarmee om te kunnen gaan. Je draait ook vaak diensten, waardoor je 's nachts moet werken. Dit vergt wel wat van je conditie!

Voor overleg en onderzoek ben je de hele dag in touw met de patiënten, familie en collega’s. Jij bent als chirurg in de OK ook de kapitein op het schip. Communicatieve vaardigheden komen dus goed van pas. 

Om je door de twaalfjarige studie heen te worstelen en tijdens je werk op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen, moet je heel leergierig zijn.

Kortom, wat je nodig hebt is:
- goede motoriek en handvaardigheid
- kritische, nieuwsgierige en leergierige houding
- communicatieve vaardigheden
- stevig in je schoenen staan

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.