Beroep HBO-verpleegkundige/ regieverpleegkundige

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Doordat je als regieverpleegkundige op HBO-niveau heel breed bent opgeleid, kun je in zeer veel functies terechtkomen. Bijvoorbeeld in de functie van wijkverpleegkundige, verpleegkundige ouder- en kindzorg, woonbegeleider of psychiatrisch verpleegkundige.

Bijna alle verpleegkundigen werken in loondienst voor één van de vele soorten zorginstellingen. Er is ook een aantal vrijgevestigde (zelfstandige) verpleegkundigen. Door de keuze voor een werkplek of voor de mensen met wie je werkt, kun je je loopbaan zelf sturen en er afwisseling in aanbrengen.

Maar ook met aanvullende cursussen op het gebied van management, gesprekstechnieken of coördinatie kun je verder komen in dit vak. Als je praktijkbegeleider of coördinator, hoofd-verpleegkundige of verpleegkundige op managementniveau wordt, moet je er rekening mee houden dat je minder tijd aan de uitvoerende werkzaamheden kunt besteden.

Wil je anderen meer leren over het vak Verpleegkunde? Dan kun je ook docent Verpleegkunde worden. Het vak biedt dus volop mogelijkheden om een carrière voor jezelf uit te stippelen.

Met je HBO-diploma op zak en vaak met enkele jaren werkervaring kun je ook een verpleegkundige vervolgopleiding volgen. Daarmee kun je de volgende beroepen uitoefenen:

Of kies voor een richting die (nog) niet op YouChooz beschreven staat, zoals recoveryverpleegkundige, mamacareverpleegkundige of reumaverpleegkundige.

Is er werk?
Er is de komende jaren veel vraag naar verpleegkundigen op HBO-niveau. Voor zorgorganisaties is het namelijk moeilijk vacatures te vervullen voor met name wijkverpleegkundigen, HBO-verpleegkundigen in verpleeghuizen of gehandicaptenzorg en gespecialiseerd verpleegkundigen. Er zijn dus veel kansen voor jou als HBO-verpleegkundige! (UWV, 2019)

Werken aan je eigen loopbaan
Ben je op zoek naar een baan of een nieuwe functie en kun je daarbij hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij het oppimpen van je cv, het ontdekken van je talenten en het vinden van een beroep dat bij jou past? Ga dan naar: www.sociaalwerk-werkt.nl/ontwikkelen-voor-je-toekomst/profileer-jezelf

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.