Beroep HBO-verpleegkundige/ regieverpleegkundige

Past het bij je?

Als regieverpleegkundige heb je een uitgebreid takenpakket met veel verantwoordelijkheden. Je plant en coördineert de zorg aan patiënten, begeleidt jouw collega’s en bewaakt de kwaliteit van de zorg. Het is dus belangrijk dat je kunt plannen,inzicht hebt in de verschillende facetten van de zorg en overwicht hebt. Gevoel voor collegialiteit komt je zeker ook van pas.

In dit beroep werk je voor en met mensen. Hen geruststellen, voorlichten en begeleiden vereist dat je je goed kunt uitdrukken, maar ook kunt luisteren en observeren. Met jouw ‘klinische blik’ ben je in staat aan het uiterlijk van patiënten snel af te leiden hoe het met hen gaat. Patiënten worden steeds mondiger en krijgen zelf ook meer controle over hun zorg. Jij weet hier goed op in te spelen.

Omdat je in zeer uiteenlopende en soms onverwachte situaties terechtkomt, heb je flexibiliteit en doorzettingsvermogen nodig. Daarnaast blijf je ook altijd je hoofd gebruiken, zeker in complexe zorgsituaties.

Uiteraard moet je als verpleegkundige ook goed met je handen werken. Verpleegkundige handelingen, zoals het verwisselen van een infuus, vereisen zorgvuldigheid en gevoel voor verantwoordelijkheid.

Kortom, wat je nodig hebt, is:
- handigheid, zorgvuldigheid en verantwoordelijkheidsgevoel
- flexibiliteit en doorzettingsvermogen
- een collegiale instelling, overwicht en planmatig inzicht
- goed met mensen kunnen omgaan

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.