Beroep Helpende

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Beroep Helpende

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Als helpende kun je gemakkelijk doorstromen naar de opleidingen uit het domein Maatschappelijke Zorg of Verzorgende IG (alle niveau 3). Als verzorgende voer je minder huishoudelijke, maar meer zorgtaken uit. Als je verzorgende-IG wordt, ben je zelfs bevoegd om enkele verpleegkundige handelingen (zoals het aanleggen van een infuus) uit te voeren.

Verder studeren?
Kijk dan naar deze interessante opleidingen:
Opleiding Maatschappelijke Zorg: Begeleider Gehandicaptenzorg
Opleiding Maatschappelijke Zorg: Begeleider Specifieke Doelgroepen
Opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang
Opleiding Verzorgende-IG

Daarnaast kent de thuiszorg ook bedrijfsopleidingen. Dit zijn opleidingen die speciaal zijn ontwikkeld voor de afzonderlijke functies in de thuiszorg. Ze bereiden je zo goed mogelijk voor op het werk dat je later gaat doen. Je werkt al bij een zorginstelling, maar volgt daarnaast een korte opleiding. Leren en werken gaan dus samen. Deze opleidingen worden vaak gebruikt voor doorstroom naar hogere functies binnen de thuiszorg, bijvoorbeeld van een functie als helpende naar een verzorgende functie.

Is er werk?
De kans op een baan als helpende is enigzins aan het verbeteren. In het verleden is er op deze beroepsgroep flink bezuinigd en zijn de baankansen voor mensen die aan de slag willen als verzorgende IG dus een stuk groter.

Kans op werk per regio
Benieuwd naar de kans op een baan? Zoek op je MBO-opleiding en ontdek het per regio op kansopwerk.nl.

Werken aan je eigen loopbaan
Ben je op zoek naar een baan of een nieuwe functie en kun je daarbij hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij het oppimpen van je cv, het ontdekken van je talenten en het vinden van een beroep dat bij jou past? Ga dan naar: www.sociaalwerk-werkt.nl/ontwikkelen-voor-je-toekomst/profileer-jezelf

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.