Beroep Helpende

Past het bij je?

Beroep Helpende

Past het bij je?

Je moet het leuk vinden om met mensen om te gaan, want met de cliënten heb je veel contact en dit vraagt soms wat extra geduld van jouw kant. Daarnaast is het handig wanneer je een groot inlevingsvermogen hebt, zodat je snel kunt omschakelen van de ene naar de andere situatie. Je blijft respectvol en probeert de sfeer altijd op een positieve manier te beïnvloeden.

Je moet zorgvuldig het huishouden kunnen doen en voorzichtig zijn met de spullen van een ander. Je hebt respect voor de privacy van de mensen die je helpt en praat daar niet over met buitenstaanders.

Je staat vaak in alle mogelijke lichaamshoudingen en dat kan lichamelijk weleens zwaar zijn. Soms werk je bij iemand die ernstig ziek is of grote beperkingen heeft. Het kan heel inspannend zijn om dan je werk professioneel te blijven doen. Tijdens de opleiding leer je hiermee om te gaan.

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.