Beroep Helpende

Waar werk je?

Beroep Helpende

Waar werk je?

Helpende instelling
Als helpende ben je in loondienst bij een instelling. Je werkt hoofdzakelijk in de kamers van de bewoners van een woonzorgcentrum, in een verpleeghuis of in de zogeheten aanleunwoningen voor ouderen die nog gedeeltelijk zelfstandig kunnen wonen. Maar je kunt ook in een ziekenhuis gaan werken, op bijvoorbeeld een verpleegafdeling.

Helpende thuiszorg  
Als helpende in de thuiszorg werk je bij mensen thuis, in gezinnen of bij alleenstaanden die hulp nodig hebben. Je verricht je werkzaamheden zelfstandig. Je kunt overigens ook binnen een instelling werken. Wanneer je dan vragen hebt, kun je altijd terugvallen op de instelling voor thuiszorg waar je in dienst bent.

Helpende welzijn
Als helpende welzijn kun je aan de slag bij verschillende instellingen en organisaties, bijvoorbeeld een buurthuis of kinderdagverblijf. In welke omstandigheden je werkt, verschilt per instelling.
Als je in een verpleeghuis, woonzorgcentrum of een instelling voor mensen met verstandelijke beperkingen werkt, werk je geregeld in de kamers van bewoners. Het is ook mogelijk om in de keuken of op de recreatieafdeling aan de slag te gaan.

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland. Kijk op deze site bij werk vinden.

Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!