Beroep Intensive care neonatologieverpleegkundige

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Voordat je intensive care neonatologie verpleegkundige wordt, ben je al minstens één jaar werkzaam geweest als verpleegkundige. Het diploma van de specialistische vervolgopleiding Intensive Care Neonatologie Verpleegkundige is zodoende al een tweede stap binnen je loopbaan, waarmee je het beroep van verpleegkundige verdiept en beter toespitst op je interesses.

Door middel van scholing op het gebied van management of onderwijs kun je bijvoorbeeld ook zorgmanager, praktijkopleider of hoofd verpleegkundige worden.

Is er werk?
De techniek verbetert voortdurend, waardoor mensen meer zorg kunnen krijgen. Een te vroeg geboren kind zal tegenwoordig bijvoorbeeld minder snel overlijden dan vroeger.

Ziekenhuizen hebben zodoende een grote behoefte aan gespecialiseerde verpleegkundigen en de verwachting is dat de vraag naar deze beroepsgroep de komende jaren toeneemt. (UWV, 2019)

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.