Beroep Intensive care neonatologieverpleegkundige

Past het bij je?

Je krijgt vaak meerdere kinderen toegewezen die je allemaal nauwkeurig in de gaten moet houden. Het is dus belangrijk dat je goed en snel van de ene naar de andere patiënt kunt overschakelen.

Op de afdeling Intensive Care Neonatologie wordt veel gebruik gemaakt van uitgebreide technische voorzieningen. Deze kunnen niet alleen bepaalde vitale functies van het kind overnemen of ondersteunen, maar geven ook belangrijke gegevens over de toestand van het kind. Je moet weten hoe deze apparatuur werkt en dus een bepaalde technische interesse hebben.

In acute situaties is het noodzakelijk dat je deze tijdig opmerkt en weet op welke wijze je in kunt grijpen. Je hebt zodoende een scherpe blik nodig, mag niet in paniek raken en moet in staat zijn snel beslissingen te nemen (bijvoorbeeld om de juiste behandelingswijze te kiezen).

Als intensive care neonatologie verpleegkundige informeer je de ouders over de toestand van hun kind en probeer je de te volgen behandeling met hen af te stemmen. Je krijgt ook te maken met stervende kinderen: daar leer je mee om te gaan.

Kortom, wat je nodig hebt is:
- precieze handen
- technische interesse
- stressbestendigheid
- goede communicatieve vaardigheden

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.