Beroep Intensive care verpleegkundige

Past het bij je?

Op de afdeling intensive care bewaak je meerdere patiënten. Daarom moet je snel van de ene patiënt naar de andere kunnen overschakelen. Daarbij moet je heel nauwgezet, zorgvuldig en met volle aandacht kunnen werken.

Als er iets niet in orde is, mag je niet in paniek raken, maar moet je direct en efficiënt kunnen reageren.

Bij alle werkzaamheden is het belangrijk dat je precies en voorzichtig met je handen kunt werken, onder meer bij het geven van injecties. Daar goed bij nadenken is uiteraard ook een vereiste...

Op een intensive care afdeling komt het regelmatig voor dat patiënten overlijden (ook jonge mensen). Dit gebeurt soms totaal onverwacht. Je moet dan, ondanks je eigen emoties, toch in staat zijn de geschokte familie en vrienden op te vangen. Kortom, je moet behoorlijk stressbestendig zijn.

Mondeling moet je je goed kunnen uitdrukken en voor de rapporten die je schrijft, moet je ook op papier duidelijk kunnen maken wat je bedoelt.

Je moet kunnen en willen samenwerken in een team van collega-verpleegkundigen en medisch specialisten en interesse hebben in technische zorg.

Kortom, wat je nodig hebt is:
- zorgvuldige werkwijze
- goede omgang met mensen
- goed in staat tot samenwerking

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.