Beroep Jongerenwerker

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Jongerenwerkers werken voornamelijk in loondienst. Je kunt, als je in een groter centrum werkt en al een aantal jaren ervaring hebt, doorgroeien naar een leidinggevende functie. Daarvoor moet je natuurlijk wel aanvullende cursussen op het gebied van management gedaan hebben. Ook is het mogelijk door te stromen naar een adviesfunctie bij een steunorganisatie.

Verder studeren?
Wil jij je verdiepen in jouw vakgebied? Volg dan de HBO Master Jeugdzorg of de HBO Master social Work.

Is er werk?
De komende jaren is er voor jongerenwerkers weinig kans op werk (UWV, 2017). Er is een overschot aan mensen met dit beroep. Wel stijgt het aantal banen in de welzijnssector weer licht ten opzichte van voorgaande jaren.

Werken aan je eigen loopbaan
Ben je op zoek naar een baan of een nieuwe functie en kun je daarbij hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij het oppimpen van je cv, het ontdekken van je talenten en het vinden van een beroep dat bij jou past? Ga dan naar: www.sociaalwerk-werkt.nl/ontwikkelen-voor-je-toekomst/profileer-jezelf

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.