Beroep Kaakchirurg

Welke opleiding kun je volgen?

Beroep Kaakchirurg

Welke opleiding kun je volgen?

Als kaakchirurg werk je op twee vakgebieden, namelijk geneeskunde en tandheelkunde. Om kaakchirurg te worden, moet je daarom de universitaire opleiding Geneeskunde en de universitaire opleiding Tandheelkunde afronden. Beide opleidingen duren 6 jaar. Het maakt niet uit in welke volgorde je deze opleidingen volgt. Als je eerst de opleiding Tandheelkunde afrondt, kun je de opleiding Geneeskunde meestal in 4 jaar afronden. Begin je met de opleiding Geneeskunde dan is er de mogelijkheid om de opleiding Tandheelkunde voor artsen (TOVA) te volgen. Deze duurt 3 jaar. Om hier te worden toegelaten, heb je al wel een opleidingsplaats kaakchirurgie nodig.

Wanneer je deze twee opleidingen hebt afgerond, start je met de specialistische opleiding tot kaakchirurg: mond-, kaak- en aangezichtschirurg. Deze opleiding volg je binnen een universitair ziekenhuis en duurt gemiddeld 4 jaar.

Je moet dus in totaal ongeveer 13 tot 14 jaar studeren om kaakchirurg te worden. Overigens kan de opleidingsduur wel per opleidingsinstituut verschillen. Neem daarom voor meer informatie contact op met een onderwijsinstelling.