Beroep Kinderverpleegkundige

Past het bij je?

Tijdens dit werk moet je zorgvuldig kunnen werken. Bij kinderen is alles nu eenmaal veel kleiner en vaak hebben ze moeite met stil liggen. Soms zijn kinderen zo angstig dat je snel moet werken.

Kinderen kunnen zelf niet altijd goed uitleggen waar ze pijn hebben of wat ze voelen. Je kunt goed met kinderen opschieten; je moet je goed in hen kunnen inleven en geduldig naar hen kunnen luisteren. De kinderen met wie je werkt, kunnen ernstig ziek zijn of op sterven liggen. De begeleiding van deze kinderen en hun ouders kan veel van je vergen en dat moet je kunnen verwerken.

Ook moet je in noodsituaties snel en efficiënt kunnen ingrijpen, kun je tegen stresssituaties en ben je iemand die snel kan omschakelen van de ene situatie naar de andere.

Je kunt je duidelijk en tactvol uitdrukken, bijvoorbeeld in de omgang met ouders of in de rapporten die je schrijft. En ook in de omgang met de kinderen is het handig als je goed uit je woorden komt!

Kortom, wat je nodig hebt is:
- zorgvuldigheid
- plezier in werken met kinderen én ouders
- stressbestendigheid

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.