Beroep Kinderverpleegkundige

Wist je dat…?

er steeds meer vraag is naar verpleegkundige zorg voor kinderen aan huis? Dit komt omdat er een verschuiving plaatsvindt in waar de zorg kan worden gegeven. Dat hoeft niet alleen maar in het ziekenhuis, maar kan ook thuis. Dit heet met een mooi woord extramurale zorg.

je soms met erg zieke kinderen werkt? De begeleiding van kinderen en hun ouders kan veel van je vergen en dat moet je kunnen verwerken.

elke week ruim duizend baby's en peuters in het ziekenhuis belanden na een ongeluk thuis? Ze zijn, na de 85-plussers, de meest kwetsbare groep in de samenleving.

het werk op een kinderafdeling van een ziekenhuis heel afwisselend is? Je hebt te maken met de ouders en met kinderen van alle leeftijden, van pasgeboren baby’s (in de couveuse), tot peuters, kleuters, schoolkinderen en pubers. Ook zie je veel verschillende aandoeningen, waardoor het verpleegkundige werk erg interessant is.

de meeste kinderen in het ziekenhuis niet in hun bed op hun kamer liggen? Ze zijn overdag op de speelkamer en spelen met elkaar. Ook moeten veel kinderen gewoon ‘naar school’ en hun huiswerk maken.

ouders volgens de wet altijd verantwoordelijk blijven voor hun kind, omdat ze een zorgplicht hebben? Als kinderverpleegkundige moet je daarom altijd de ouders bij de zorg betrekken.