Beroep Klinisch geneticus

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Beroep Klinisch geneticus

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Als klinisch geneticus zit je al bijna aan de top van je carrière. Je hebt lang gestudeerd om deze functie te krijgen. Wel kun je je gaan specialiseren in een bepaald ziektebeeld. Daarnaast moet je elk jaar verplicht een aantal bijscholingscursussen volgen.

Er zijn nog een aantal mogelijkheden om je loopbaan een andere wending te geven. Bijvoorbeeld door naast je werk als klinisch geneticus leidinggevende-, bestuurs- of directiefuncties te vervullen. Maar je kunt ook onderzoek gaan doen of hoogleraar worden in een universitair medisch centrum.

Is er werk?
Als je begint aan de opleiding tot klinisch geneticus, dan kun je na je afstuderen direct aan de slag, over het algemeen in een academisch ziekenhuis. Er wordt veel parttime gewerkt.

Momenteel zijn er minimaal 133 klinische genetici in Nederland.
Nu worden er per jaar acht opleidingsplaatsen aangeboden. Maar als je een van die opleidingsplaatsen hebt kunnen krijgen, ben je na je afstuderen zo goed als verzekerd van een baan.

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.