Beroep Klinisch neuropsycholoog

Past het bij je?

De opleiding tot neuropsycholoog en de uitoefening van het beroep vragen veel tijd en energie. Leergierigheid en inzet zijn daarom belangrijke eigenschappen.

In jouw dagelijkse praktijk krijg je te maken met zwaardere stoornissen dan een basispsycholoog. Om deze cliënten te diagnosticeren en behandelen, moet je stressbestendig zijn en doorzettingsvermogen hebben.

Voor veel cliënten is het een grote stap hun verhaal aan een psycholoog te vertellen. Je laat zien dat je je inleeft en betrouwbaar bent. Tegelijkertijd ben je in staat afstand te bewaren, zodat je niet persoonlijk betrokken raakt bij een situatie.

Wetenschappelijk onderzoek is een belangrijk onderdeel van jouw vak. Je beschikt dan ook over een analytische manier van denken en gaat grondig en nauwkeurig te werk.

Tot slot werk je samen met andere zorgprofessionals, zoals huisartsen, gezondheidszorgpsychologen en verpleegteams. Je geeft onder andere voorlichting over de gevolgen van hersenstoornissen. Je beschikt daarom over goede communicatieve, onderwijs- en leidinggevende vaardigheden.

Kortom, je beschikt over:

- leergierigheid en inzet
- stressbestendigheid en doorzettingsvermogen
- inlevingsvermogen
- betrouwbaarheid
- een analytische manier van denken
- een grondige en nauwkeurige werkwijze
- goede communicatieve, onderwijs- en leidinggevende vaardigheden

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.